ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Председник, Ана Брнабић

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА
Министар, асс. др Златибор Лончар

 

 

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије, подржава иницијативу Владе Републике Србије и Министарства здравља да се запосли 100 најбољих дипломаца медицинских факултета и 250 најбољих матураната средњих медицинских школа у здравственим установама у Републици Србији.

Давањем сагласности на ову иницијативу, Синдикат подржава најуспешније студенте и ученике средњих медицинских школа, који су својим радом, знањем и трудом постигли изузетне научне и академске резултате и жели да им омогући да наставе своје усавршавање у оквиру државног система здравствене заштите.

Оваквим поступањем, подстиче се и позитивна селекција кадрова у здравственом систему и омогућава младим лекарима и медицинским сестрама/техничарима да раде и усавршавају се у својој земљи, чиме се чини крупан корак ка спречавању одласка младих здравствених радника из Србије, што доприноси даљем развоју српске медицине.

Синдикат је сагласан да се запошљавање 100 најбољих дипломаца медицинских факултета и 250 најбољих матураната средњих медицинских школа може извршити без спровођења јавног конкурса.

 

Председник
др Зоран Савић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ