НАРОДНА СКУПШТИНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ОДБОР ЗА ЗДРАВЉЕ И ПОРОДИЦУ
председник Одбора, др Дарко Лакетић

 

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије Вам упућује насловљени захтев ради стварања правног основа и омогућавања исплате новогодишње, односно божићне награде за све запослене у делатности здравства и социјалне заштите.

На предлог Владе Републике Србије, у скупштинској процедури налази се Предлог Закона о буџету Републике Србије за 2019. годину којим остаје на снази забрана наведених давања.

Подсећамо да је појединим корисницима средстава буџета Републике Србије на основу одлуке Владе, омогућена исплата награда и бонуса, што поздрављамо, али желимо и да око 120.000 запослених у здравству и социјалној заштити имају ово право, а нарочито запослени у установама које остварују сопствене приходе, у ком случају, нису потребна додатна средства из буџета.

У средствима јавног информисања, од стране стручне јавности, редовно се објављује чињеница да се без запослених у здравству не може и да је неопходно повећати плате и друга примања.

Идеална је прилика да својим доприносом омогућите да запослени обрадују своје најближе пригодним поклоном. Апсолутно смо то заслужили!

Очекујемо Ваше поступање и помоћ у исправљању неправде према запосленима који обављају најсложеније послове водећи бригу о здрављу и збрињавању корисника наших услуга.

 

Председник
др Зоран Савић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ