МИНИСТАРСТВО ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА
Министар, Зоран Ђорђевић

КОМОРА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ
Директор, Сандра Перић

 

 

На захтев чланства, Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије Вам упућује Иницијативу да се стручним радницима у социјалној заштити за 2020.годину због објективних околности изазваних пандемијом заразне болести КОВИД-19, додели активних 20 лиценцних бодова.

Ова иницијатива се односи на ослобађање стручних радника у социјалној заштити обавезе прикупљања активних бодова за обнову лиценце током трајања епидемије (у смислу да им се доделе неопходни бодови на годишњем нивоу), па све док се не стекну епидемиолошки услови, односно до тренутка када надлежни државни органи одобре одржавање скупова више људи у затвореном простору.

Разлог због којег Синдикат тражи доделу активних бодова је тај, што епидемија може потрајати и више година, па смо мишљења да је то квалитетније решење од увођења мораторијума на бодовање.

Дакле, чињенично стање указује да не постоји могућност одржавања трибина и округлих столова, односно великог броја акредитованих програма обуке, због чега стручни радници у социјалној заштити нису у могућности да се едукују као што је то случај у редовним околностима.

Очекује се нови талас епидемије, помозите нам да се у датим условима успешно изборимо са овим глобалним здравственим изазовом.

Очекујемо Ваше поступање и благовремен одговор.

 

Председник
др Зоран Савић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ