Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије придружује се активностима  Европских синдиката јавних служби – ЕПСУ, који организују Акциону недељу од 27. до 30. oктобра 2020.године, са темом АПЛАУЗИ НИСУ ДОВОЉНИ – БОРБА ЗА ЗДРАВЉЕ И НЕГУ И ПОСЛЕ ПАНДЕМИЈЕ.

Циљ је да се на нивоу читаве ЕУ и Европе укаже на положај здравствених радника и неговатеља који су на првој линији борбе против заразне болести изазване вирусом КОВИД-19.

 

Циљеви акције су:

Безбедност запослених
Веће плате
Више запослених
Квалитетнија здравствена и социјална заштита

 

Централни дан је четвртак, 29. октобар 2020.године, који је означен као дан акције о „улагању у негу“.

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије ће се на прикладан начин укључити у ове активности у циљу подсећања на допринос запослених у здравству и социјалној заштити у савладавању епидемије и на потребу очувања јавног сектора.

Ова међународна акција се спроводи како би указали на неопходност обезбеђивања одговарајуће личне заштитне опреме у квантитету и квалитету који ће гарантовати безбедност свим запосленима, ради правичне накнаде за обављање услуга лечења и неге оболелих од ове заразне болести у смислу повећања плата, као и ради повећања броја извршилаца у установама здравства и социјалне заштите, што ће допринети подизању квалитета услуга здравствене и социјалне заштите.

СТАРАЈТЕ СЕ О НАМА, ДА БИ МИ МОГЛИ ДА СЕ СТАРАМО О ВАМА!

 

Све активности Синдиката ће се спроводити у складу са прописаним мерама Кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД-19.

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ