Према достављеним извештајима органа синдиката са терена, једночасовни штрајк упозорења је наишао на велики одзив чланства и свих запослених у делатности здравства и социјалне заштите.

Окупљањем запослених у установама и читањем обавештења, јасно и недвосмислено је изражено велико незадовољство предложеним Нацртом закона о систему плата запослених у јавном сектору који умањује права запослених која су прописана Законом о раду.

Исказана је велика подршка Синдикату да истраје у својим синдикалним активностима на очувању радно-правног и матријалног положаја запослених и очувању достојанства запослених.
Дата је и пуна подршка органима Синдиката да се наставе раније предвиђене синдикалне активности уколико се не испуне оправдани захтеви Синдиката и уруши достигнути ниво права запослених.

Активности Синдиката су пренете и у бројним средствима јавног инфомисања.

Подсећамо да ће се сутра, 05.02.2016.године одржати састанак са представницима Министарства државне управе и локалне самоуправе, министром Кори Удовички са сарадницима поводом спорног закона. Састанак са премијером Александром Вучићем је заказан за суботу, 06.02.2016.године, када ће се одржати и седница СЕС-а.
О исходу преговора и даљим активностима Синдиката, благовремено ћемо Вас обавестити.

Преузмите обавештенје