У просторијама Министарства здравља данас је одржан састанак са министром здравља асс. др Златибором Лончаром и сарадницима.

Састанку су присуствовали представници Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије и Гранског синдиката здравства и социјалне заштите Независност.

Представници нашег синдиката су још једном истакли неопходност пријема свих запослених који су радили у Ковиду у стални радни однос.

Министар Лончар је изнео уверавања, да ће захтев Синдиката бити усвојен и да ће запослени који имају уговоре на одређено време, сукцесивно добијати уговоре на неодређено време.

Инсистирали смо на одржавању састанка са представницима апотекарских установа, ради решавања њиховог коначног статуса. Министар је рекао да ће састанак бити одржан током наредне недеље.

Разговарано је и о проблемима возача и административног особља везано за измене коефицијената. Министар је рекао да ће се приступити изменама и допунама Уредбе о коефицијентима, по формирању Владе.

Истакли смо и проблеме запослених у ЗЗЈЗ Косовска Митровица, ДЗ Свилајнац, ДЗ Рековац и другим установама.

Министар је изнео уверавања да ће се са овлашћеним представницима ових установа обавити разговори у циљу решавања текућих проблема на које је указао Синдикат.

О свим детаљима разговора, биће обавештени чланови Републичког одбора Синдиката на седници која ће се одржати сутра.

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ