РОС донео одлуку о организовању штрајка упозорења уколико се не уваже захтеви синдиката везано за Закон о систему плата запослених у јавном сектору

Обавештавамо Вас да је Републички одбор Синдиката донео одлуку да се одржи једносатни штрајк упозорења уколико се не уваже захтеви Синдиката везано за предложени текст Закона о систему плата запослених у јавном сектору.
Уколико се захтеви Синдиката не уваже, Штрајк упозорења ће се одржати у среду 03. фебруара 2016. године у периоду од 11 до 12 часова.
Подсећамо да су репрезентативни синдикати јавног сектора упутили председнику Владе Републике Србије захтев за одржавање састанка поводом наведеног закона.
Уколико се састанак не одржи, односно не дође до прихватљивог решења, Синдикат ће у складу са законом, у понедељак предати надлежним државним органима документацију о одржавању штрајка упозорења.
Сходно постигнутом договору, исто ће учинити и сви остали репрезентативни синдикати јавних служби.
Не пристајемо на даље умањивање права запослених!
Позивамо чланство и све запослене у делатности здравства и социјалне заштите да узму учешће у активностима Синдиката, као и све запослене које ће овакав накарадни неолиберални закон у потпуности дискриминисати и додатно погоршати радно-правни и материјални положај.
О исходу преговора, уколико их буде, благовремено ћемо Вас обавестити.

 

Преузмите документ