Драги чланови,

Због великог интересовања чланства везано за примену прописа почев од 1. јануара 2019.године, обавештавамо Вас како следи:

Синдикат је добио предлог платних група и платних разреда на који ће након добијеног мишљења са терена, надлежни органи Синдиката дати своје мишљење и исто упутити ресорним министарствима. Око овог питања Синдикат наставља разговоре са представницима Министарства здравља, Министарства државне управе и локалне самоуправе и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
Синдикат је вођењем социјалног дијалога издејствовао у Закону о запосленима у јавним службама (подсећамо да смо утицали на промену преко 50 одредби), да увођењем платних група и платних разреда, НИКО НЕЋЕ МОЋИ ДА ИМА МАЊУ ПЛАТУ ОД ОНЕ ПЛАТЕ КОЈА ЋЕ БИТИ СА УВЕЋАЊЕМ КРАЈЕМ 2018.ГОДИНЕ!!!
Синдикат у августу 2018.године отпочиње преговоре о висини минималне цене рада, а ЗАХТЕВАМО (као што се види из више упућених дописа) ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА СВИМ ЗАПОСЛЕНИМА У ДЕЛАТНОСТИ ЗДРАВСТВА И СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ!!!
Настављамо борбу за побољшање услова рада, броја извршилаца и материјалног положаја запослених.
О свему наведеном и исходу преговора, благовремено ћемо Вас обавестити.