Влада Републике Србије је на седници која је одржана 10. фебруара 2022. године, донела Закључак да Министарство здравља предузме све мере из своје надлежности с циљем запошљавања 1000 дипломаца медицинских факултета у здравственим установама у Републици Србији, у складу са кадровским плановима тих здравствених установа.

Синдикат је у сарадњи са Министарством здравља и Владом Републике Србије у протеклом периоду уложио напоре на најбољи дипломци заснују радни однос у Републици Србији.

Давањем сагласности на ову иницијативу, Синдикат подржава најуспешније студенте који су својим радом, знањем и трудом постигли изузетне академске резултате и жели да им омогући да наставе своје усавршавање у оквиру државног система здравствене заштите.

Позитивна селекција кадрова у здравственом систему, омогућава младим лекарима да раде и усавршавају се у својој земљи, чиме се чини крупан корак ка спречавању одласка младих здравствених радника из Србије, што доприноси даљем развоју јавног здравства и очувању квалитета здравствених услуга.

Настављамо активности ка надлежним државним органима, у циљу пријема у радни однос недостајућег кадра свих профила у здравственим установама.