ЗАПОСЛЕНИМА КОЈИ СУ ПРИМИЛИ ВИШЕ ЗАРАДА У ЈЕДНОМ МЕСЕЦУ БИЋЕ РЕФУНДИРАН ”СОЛИДАРНИ ПОРЕЗ”

Обавештавамо Вас да је након више од две године од предузимања активности Синдиката везано за увођење ”солидарног пореза” у делатности здравства и социјалне заштите, Влада Републике Србије донела закључак којим се омогућава повраћај незаконито наплаћеног износа пореза. Подсећамо да је наш Синдикат први предузео активности и указао на неправилности до којих је довео овако накарадан закон.

Указујемо још једном да је Синдикат 12.02.2014. године ПОКРЕНУО ИНИЦИЈАТИВУ ЗА ОЦЕНУ УСТАВНОСТИ ЗАКОНА О УМАЊЕЊУ НЕТО ПРИХОДА ЛИЦА У ЈАВНОМ СЕКТОРУ („Службени гласник РС“, бр. 108/2013) СА ЗАХТЕВОМ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ ПРИВРЕМЕНЕ МЕРЕ.

Овим поводом, Уставни суд се још увек није огласио.Несумњиво је да је спорни закон у целости неуставан.
Запослени којима је Пореска управа обрачунала и наплатила порез који се односи на обједињене закаснеле исплате плата у једном месецу, које збирно прелазе износ од 60.000,00 динара, могу да ПОДНЕСУ ЗАХТЕВ НАДЛЕЖНОЈ ПОРЕСКОЈ УПРАВИ И НОВАЦ ЋЕ ИМ БИТИ ВРАЋЕН!

Са поносом истичемо да је наш Синдикат извојевао још једну победу и успео да заштити наше чланове и све запослене у јавном сектору који су били оштећени применом наведеног закона.

Синдикат ће и надаље бити први у предузимању активности у циљу заштите права запослених.

 

Преузмите обавештенје