МИНИСТАРСТВО ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА
Министар, др Дарија Кисић Тепавчевић

 

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије, као репрезентативни синдикат у делатности социјалне заштите у Републици Србији, обраћа Вам се са захтевом за одржавање састанка.

Овом приликом желимо да Вам усменим путем предочимо у каквим условима запослени раде и укажемо на неравноправан положај запослених у социјалној заштити.

На састанку би разговорали о најављеном предстојећем повећању плата, једнократној помоћи запосленима, исплати стимулација, недостатку броја извршилаца, ослобађању стручних радника у социјалној заштити обавезе прикупљања активних бодова за обнову лиценце током трајања епидемије и другим отвореним питањима.

Запослени су показали висок ниво пожртвовања и професионалности сада када је најтеже, ради лечења и неге корисника услуга и ради спречавања ширења заразне болести COVID-19, изазване вирусом SARS-CoV-2, а за такав рад и несебично пожртвовање, радећи одвојени од својих породица нису адекватно награђени, што сматрамо непримереним.

Запослени здравствени радници у социјалној заштити морају бити једнако третирани као колеге у делатности здравства, а исто се односи и на неговатељ(е)ице, као и на све запослене у социјалној заштити.

Очекујемо заказивање састанка у најкраћем могућем року, у времену када то Вама одговара.

 

Председник
др Зоран Савић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ