КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Председник, Александар Вучић

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Председник, Ана Брнабић

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА
Министар, Синиша Мали

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА
Министар, асс. др Златибор Лончар

МИНИСТАРСТВО ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА
Министар, др Дарија Кисић Тепавчевић

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Министар, Небојша Стефановић

 

 

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије Вам се обраћа са захтевом за адекватно сагледавање свих запослених у делатности здравства, социјалне заштите и војног здравства, у смислу исплате најављене једнократне помоћи у износу од 10.000,00 динара.

Једнократна помоћ коју је најавио председник Републике Србије Александар Вучић, а која се односи на све запослене у делатности здравства, обрадовала је запослене, али је остала бојазан да ли се иста односи и на запослене у институтима и заводима за јавно здравље, као и на запослене у јавном апотекарском сектору.

Запослени у овим установама дали су огроман допринос на сузбијању заразне болести COVID-19 и показали да се без истих, кад је најтеже, једноставно не може.

Такође, мишљења смо да и колеге, запослени у социјалној заштити и војном здравству, не смеју овом приликом бити изостављени, јер су се несебично жртвовали на спровођењу мера и активности везаних за заштиту здравља становништва Републике Србије, односно лечења и спречавања ширења епидемије болести COVID-19, изазване вирусом SARS-CоV-2, што не би нарушило планове везано за буџет Републике Србије за 2021.годину, обзиром да је планиран значајан раст.

Још једном напомињемо, да поздрављамо напоре председника Републике Србије, Владе Републике Србије и ресорних министарстава на унапређењу радно-правног и материјалног положаја запослених, безбедности и здравља на раду и услова рада. Без узајамне сарадње и изједначавања свих запослених у систему, значајно ће бити отежана борба са овом пошасти.

Сходно свему наведеном, надамо се да ћете уважити овај добронамерни захтев Синдиката.

 

Председник
др Зоран Савић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ