У организацији градског одбора Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Београда  одржава се традиционална Синдикална школа.
Прво предавање на тему „Социјални дијалог-преговори за ПКУ, односно за колективни уговор код послодавца одржала је Драгана Краљ начелник Одељења за послове у области социјалног дијалога, колективног преговарања и зарада у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања .

Предавање на тему „Политичке промене у свету узроковане кризама“ одржао је Доцент др  Деспот Ковачевић, професор Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Предавање пред око 200 учесника са темом „Стање у јавно здравственом систему: узроци, последице и предлози могућих решења“ одржала је прим.др.сц. Радмила Обреновић, председница ГОС у оквиру тематског панела.

Учесници панела су били: Доцент др Деспот Ковачевић, Драгана Краљ, др Маја Милошевић, др Весна Миољевић, и др Дана Ђуричић.

Синдикална школа је завршена предавањима др Маје Милошевић и др Горана Ђинђића. Такође учешће у  програму су узели и адвокати адвокатске канцеларије Петровски који су изложили примере из судске праксе из области радних спорова.