Поводом информација које су се појавиле у средствима јавног информисања о томе да су уважени захтеви синдиката везано за текст Закона о систему плата запослених у јавном сектору, обавештавамо Вас да je неопходно спровести синдикалне активности поводом штрајка упозорења заказаног за 03.02.2016.године у складу са донетом одлуком РОС-а.

Репрезентативни синдикати јавних служби су одржали конференцију за штампу на којој je потврђено да ће се штрајк упозорења одржати сутра у складу са раније донетим одлукама.
У Синдикат je пристигла измењена верзија Нацрта Закона о систему плата запослених у јавном сектору. Наведена верзија садржи значајне измене и одредбе о којима раније није било разговора.

Тим поводом, у четвртак 04.02.2016.године, одржаће се састанак министра за државну управу и локалну самоуправу Кори Удовички са представницима репрезентативних синдиката јавних служби.
Заказан je и састанак са председником Владе Републике Србије Александром Вучићем у суботу 06.02.2016.roдине, када ће бити одржана и седница СЕС-а.

У зависности од резултата разговора са председником Владе Александром Вучићем, надлежни органи Синдиката ће разматрати одлуку о евентуалној обустави планираних синдикалних активности.

Преузмите саопштенје