КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Председник, Александар Вучић

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Председник, Ана Брнабић

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА
Министар, Синиша Мали

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА
Министар, асс. др Златибор Лончар

МИНИСТАРСТВО ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА
Министар, проф. др Дарија Кисић Тепавчевић

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Министар, Небојша Стефановић

 

 

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије Вам упућује Иницијативу за исплату награде поводом предстојећих Ускршњих празника у износу од 10.000,00 динара свим запосленима у делатности здравства, социјалне заштите и војним здравственим установама.

Чланом 17. став 3. Закона о буџету РС за 2021. годину(„Сл. гласник РС“, бр. 149/2020) прописано је да се исплата награда и бонуса запосленима код корисника средстава буџета Републике Србије и корисника средстава организација за обавезно социјално осигурање у 2021. години може вршити на основу одлуке Владе.

Запослени у здравству, социјалној заштити и војним здравственим установама, од марта 2020.године се налазе на првој линији фронта у борби са вирусом КОВИД-19.

Радимо у тешким условима, под великим притиском, многи од нас су и оболели од ове заразне болести, а нажалост постоје и запослени који су радећи свој посао изгубили оно најважније, живот.

Сматрамо да је најмање што смо заслужили, да се поводом предстојећих празника запосленима исплати наведена награда.

Поздрављамо напоре Владе Републике Србије да се коначно побољша радно-правни и материјални положај запослених, јер су појединци тек наступањем пандемије увидели од коликог је значаја за државу имати снажно и добро организовано јавно здравство.

Покажите да цените наше несебично залагање и изгарање на послу, исплатом ове симболичне награде.

Очекујемо Ваш одговор и поступање у складу са исказаним оправданим захтевом Синдиката.

 

Председник
др Зоран Савић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ