КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Председник, Александар Вучић

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Председник, Ана Брнабић

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА
Министар, Синиша Мали

 

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије Вам упућује захтев за обезбеђивање средстава за исплату новогодишње награде свим запосленима у делатности здравства и социјалне заштите због побољшања квалитета услуга и уложеног труда и напора на сузбијању епидемије заразне болести Ковид-19, у износу од 50% просечне зараде у Републици Србији.

Чланом 17. став 3. Закона о буџету РС за 2022. годину („Сл. гласник РС“, бр. 110/2021) прописано је да се исплата награда и бонуса запосленима код корисника средстава буџета Републике Србије и корисника средстава организација за обавезно социјално осигурање у 2022. години може вршити на основу одлуке Владе.

Председник Републике Србије Александар Вучић је најавио повећање плата између 12,5% и 14% од 01.јануара 2022.године.

Ово повећање плата ће само покрити раст инфлације, док нажалост реалног повећања плата услед растуће инфлације неће бити. Поздрављамо најављено повећање пензија између 19,3 и 20,2 одсто за 1.700.000 пензионера, али сматрамо да рад запослених у здравству и социјалној заштити заслужује најмање исти третман у смислу повећања плата и исплате новчане награде.

Према најавама стручњака, очекује нас нови талас пандемије. Запослени раде у тешким условима, исказујући огромно пожртвовање и професионалност у циљу пружања здравствених и услуга социјалне заштите.

Исплатом ове награде, показаћете да бринете о запосленима и њиховом материјалном положају, а уједно ћете спречити даљи одлив запослених.

Улагањем у људске ресурсе, обезбеђује се нормално функционисање здравственог и система социјалне заштите. Уверени смо да је могуће изнаћи средства у буџету за реализовање овог захтева Синдиката.

Очекујемо Ваше поступање и планирање неопходних средстава у буџету за 2023.годину.

Стојимо Вам на располагању за одржавање састанка на ову тему у времену када Вам то одговара, а пре усвајања буџета Републике Србије.

 

Председник
др Зоран Савић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ

фото: СЗЗСЗС