Влада Републике Србије; Председник, Ана Брнабић

Министарство здравља; Министар, асс. др Златибор Лончар

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања; Министар, Зоран Ђорђевић

Министарство финансија; Министар, Душан Вујовић

 

 

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије, обраћа Вам се са захтевом за исплату једнократне помоћи у износу од 10.000,00 динара запосленима у здравству и социјалној заштити.

Запослени у наведеним делатностима годинама чувају социјални мир.

Примања запослених су апсолутно несразмерна пословима који се свакодневно у три смене обављају, а који носе огромну одговорност, јер се води рачуна о животима људи. Председник Републике Србије, Александар Вучић најавио је једнократну исплату помоћи запосленима у МУП, БИА…

Синдикат подржава исплату наведене помоћи и захтева исто поступање и према запосленима у здравству и социјалној заштити!

Министар Душан Вујовић је нагласио и да је Србија у првих осам месеци остварила 84 милијарди динара суфицита, што је за око милијарду евра боље у односу на план који је договорен са ММФ-ом, као и да су се створили услови за једнократне исплате.

Подсећамо Вас да запослени из шест група послова у здравству и у социјалној заштити применом Закона о платама у државним органима и јавним службама, Уредбе о коефицијентима… и других аката, немају ни минималну зараду.

Поднели смо терет кризе, да би изашли из ње неопходна нам је ова помоћ!

Очекујемо Ваше поступање у складу са изнетим захтевом и једнако сагледавање свих запослених у јавном сектору.

 

Председник

др Зоран Савић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ