КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Председник, Александар Вучић

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Председница, Ана Брнабић

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА

Министар, Синиша Мали

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА

Министарка, проф. др Даница Грујичић

МИНИСТАРСТВО ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА

Министар, Никола Селаковић

РЕПУБЛИЧКИ ФОНД ЗА ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ

в.д. директора, проф. др Сања Радојевић-Шкодрић

 

 

ПРЕДМЕТ: ОБАВЕШТЕЊЕ О ОДРЖАВАЊУ ПРОТЕСТА

 

На основу члана 45. став 1. тачка 14.) Статута Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије, Републички одбор Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије, на 23. седници одржаној дана 16. октобра 2023. године, једногласно је донео

 

ОДЛУКУ
О ОДРЖАВАЊУ ПРОТЕСТА

 

  1. Протест Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије одржаће се 23.новембра 2023. године, у Београду, испред Владе Републике Србије;
  2. Одлука ступа на снагу даном доношења.

 

Европска Конфедерација синдиката чији је Синдикат пуноправни члан, је донела одлуку да се у свим државама чланицама, под слоганом „На путу ка фер договору за раднике“, одрже јавне манифестације како би се надлежнима скренула пажња на ниске зараде које не омогућавају достојанствен живот радника, непостојање колективних уговора код послодаваца и све рестриктивније законе који умањују права запослених.

Републички одбор Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије, је донео Одлуку да се одржи Протест, због тога што од стране Владе РС, још увек није усвојен предлог Министарства здравља за измену Уредбе о коефицијентима. Репрезентативни синдикати и у делатности здравства и у делатности социјалне заштите су дали конкретне предлоге за измене Уредбе о коефицијентима и увођење јединствене основице за обрачун и исплату плата. Синдикат захтева од Владе РС хитно усвајање предлога за измену Уредбе о коефицијентима…, како би се запосленима омогућило право на достојанствен живот.

Напомињемо да ћемо дати шансу преговорима, да у наредних месец дана коначно решимо ово питање. Уколико преговори успеју, Одлука о одржавању Протеста ће бити стављена ван снаге.

 

С поштовањем,

Председник
др Зоран Савић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ