Након поднетих више захтева за спровођење Споразума закљученог са Владом Републике Србије (последњи смо упутили Влади и Генералном секретаријату Владе дана 02.04.2024.године), у Влади Републике Србије, дана 15.априла 2024.године, одржан је састанак Радне групе за измене и допуне Уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у јавним службама.

Састанку су присуствовали министарка здравља проф. др Даница Грујичић са сарадницима, директорка РФЗО проф. др Сања Радојевић Шкодрић са сарадницима, заменик Генералног секретара Владе Републике Србије, представници Министарства финансија, представници МДУЛС, представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, представници Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије и представници ГС ЗСЗ Независност.

Разговарано је о измени Уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плата, као и о повећању плата запосленима у делатности здравства.

Представници нашег Синдиката су изнели захтев да је потребно донети потпуно нову Уредбу, у којој би се посебно сагледали сви профили запослених и донела јединствена основица за обрачун и исплату плата.

Такође, на састанку смо изричито захтевали повећање плата за све запослене у делатности здравства.

Одмах по формирању Владе (очекује се крајем наредне недеље), Синдикат ће наставити активности на повећању плата запослених и изменама и допунама Уредбе о коефицијентима.

Преговори на изменама Уредбе о коефицијентима се настављају.

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ