КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Председник, Александар Вучић

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Председник, Ана Брнабић

 

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије Вам упућује Ургенцију за исплату награде у износу од 10.000,00 динара запосленима у делатности социјалне заштите.

На упућени захтев Синдиката за исплату награде запосленима у делатности здравства и социјалне заштите, председник Републике Србије је најавио исплату награде свим запосленима у здравству у износу од 10.000,00 динара.

Дато обећање председника, ће бити и реализовано до краја текуће недеље, на задовољство запослених у делатности здравства и Синдиката као иницијатора исплате ове награде.

Овом приликом, морамо да истакнемо да су запослени у социјалној заштити (њих око 10.000), такође заслужили исплату ове награде, јер су својим радом и пожртвовањем значајно допринели у борби против заразне болести Ковид-19, која траје две године и којој се не назире крај.

Сматрамо да су запослени у социјалној заштити апсолутно заслужили исплату награде у висини опредељеној колегама у делатности здравства, јер су исказали огромно пожртвовање водећи бригу о осетљивим категоријама, старима, лицима са посебним потребама, пружајући им максималну могућу негу и помоћ.

За државу, односно буџет, ово издвајање не представља озбиљан терет, а запосленима у социјалној заштити значи много.

Очекујемо да овај оправдани захтев Синдиката усвојите, на задовољство запослених.

 

Председник
др Зоран Савић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ