ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Председник, Ана Брнабић

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА
Министар, Синиша Мали

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА
Министар, асс. др Златибор Лончар

МИНИСТАРСТВО ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА
Министар, Зоран Ђорђевић

 

 

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије Вам упућује ургенцију за одржавање састанка на којем би се разговарало о повећању плата запосленима у делатности здравства, социјалне заштите и запосленима у Републичком фонду за здравствено осигурање.

Синдикат Вам је дана 05.06.2019.године упутио захтев за повећање плата на начин да просечна плата у овим делатностима буде у висини просечне потрошачке корпе.

У међувремену је председник Републике Србије Александар Вучић у средствима јавног информисања најавио повећање плата најмање за 10 одсто.

Премијерка Србије Ана Брнабић је приликом представљања резултата рада Владе Србије у претходне две године изјавила да економски резултати показују да до краја године има простора за нова повећања плата и пензија.

Министар финансија Синиша Мали је најавио да ће минимална цена рада бити знатно повећана у септембру, а да ће крајем године бити повећане и плате у јавном сектору.

Сходно свему наведеном, Синдикат још једном указује да процентуално повећање плата свим запосленима, НЕ СМЕ БИТИ МАЊЕ од процентуалног повећања минималне зараде.

Очекујемо да разговори на ову тему отпочну у најкраћем могућем року, како бисмо Вам и непосредним путем указали на проблеме запослених и саопштили ставове Синдиката који су од круцијалног значаја за радно-правни и материјални положај запослених у здравству, социјалној заштити и РФЗО.

Сматрамо да је благовремено вођење социјалног дијалога најбољи пут за решавање овог и других отворених питања.

 

Председник
др Зоран Савић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ