КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Председник, Александар Вучић

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Председник, Ана Брнабић

 

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије Вам упућује Ургенцију за побољшање положаја запослених у делатности здравства, социјалне заштите и војним здравственим установама, односно захтев да се изнађу средства за исплату новогодишње награде запосленима.

Народна скупштина Републике Србије је усвојила Закон о изменама и допуни Закона о буџетском систему који је објављен у „Службеном гласнику РС“ број 118 од 09.12.2021.године, којим је прописано повећање плате за 8% запосленима у Министарству одбране, запосленима у здравственим установама, запосленима у установама социјалне заштите, здравственим радницима у заводима за извршење кривичних санкција и здравственим радницима у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије, почев од плате за јануар 2022. године.

Уважавајући изузетне резултате које сте постигли у време пандемије заразне болести Ковид-19, сматрамо да су створене објективне могућности за исплату новогодишње награде запосленима у здравству, социјалној заштити и војним здравственим установама.

Овом ургенцијом, желимо и да искажемо незадовољство запослених одлагањем повећања плата, обзиром да је на сајту Владе Републике Србије објављен предлог закона којим је планирано повећање плата почев од плате за децембар 2021.године, о чему су сви запослени обавештени и такав предлог је ушао у скупштинску процедуру.

Указујемо Вам да само исплата новогодишње награде, може запосленима пружити сатисфакцију.

Уверени смо да се могу пронаћи средства у буџету РС за исплату ове награде, коју закон дозвољава на предлог Владе Републике Србије.

Став Синдиката је да су запослени то апсолутно заслужили својим радом и пожртвовањем у борби против заразне болести Ковид-19, која траје две године и којој се не назире крај.

Очекујемо да овај оправдани захтев Синдиката усвојите, на задовољство запослених.

 

Председник
др Зоран Савић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ