Данас је у Палати Србија, одржан састанак коме су присуствовали министар здравља асс. др Златибор Лончар са сарадницима и представници Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије и Гранског синдиката здравства и социјалне заштите „Независност“.

Разговарано је о допису који је упућен здравственим установама и потреби за вакцинацијом, у циљу заштите здравља како запослених, тако и корисника здравствених услуга.

Недвосмислено је констатовано, у делатности од изузетног значаја као што је здравство, потребно је да се сви запослени вакцинишу, како би сачували здравље запослених, њихових ближњих и пацијената.

Представници Министарства здравља су изнели уверавања да нико неће бити удаљен са рада због тога што није вакцинисан, а нема урађен ПЦР тест након дужег одсуства са рада.

Синдикат ће помно пратити ситуацију у здравственим установама и с тим у вези предузимати активности у циљу благовременог указивања на проблеме запослених, а нарочито на повећању плата за све запослене у делатности здравства и социјалне заштите.

Овом приликом још једном апелујемо на запослене да се вакцинишу.

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ