КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Председник, Александар Вучић

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Председник, Милош Вучевић

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА

Министар, др Златибор Лончар

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Заменик генералног секретара Владе, Петар Јањић

 

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије Вам још једном упућује захтев за поштовање закљученог Споразума о унапређењу материјалног и радно-правног положаја запослених у здравственом систему Републике Србије.

Споразум је закључен дана 22.новембра 2023.године, а потписници су председница Владе Ана Брнабић и овлашћени представници репрезентативних синдиката у делатности здравствене заштите становништва у Републици Србији.

Закључком Владе број 02-11574/2023 од 23.новембра 2023.године образована је Радна група за координацију активности унапређења материјалног и радноправног положаја запослених у здравственом систему Републике Србије, чији радом је председавала председница Владе Ана Брнабић, а функцију заменика председника је обављала министарка здравља проф. др Даница Грујичић.

Подсећамо да је тачком 4. Споразума, прописано да је задатак Радне групе да изврши анализу постојећег нормативног оквира којим се уређују права, положај и плате запослених у здравству и предложе мере за унапређење система. Тачком 5. прописано је да ће задатак из тачке 4. овог споразума Радна група извршити до 15.априла 2024.године и доставити извештај Влади, након чега ће Влада усвојити измене предложених прописа са применом од 01.маја 2024.године.

15.априла 2024. године, одржан је састанак Радне групе, на којем је договорено да се ураде финансијски ефекти за предложене измене које су изнели председници синдиката, што до данас није урађено.

Нова Влада Републике Србије је Влада континуитета, због чега очекујемо спровођење Споразума у целости и ХИТНО одржавање састанка Радне групе.

 

Председник
др Зоран Савић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ

 

фото: СЗЗСЗС