МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА
Министар, асс. др Златибор Лончар
Државни секретар, проф. др Берислав Векић

ПРЕДМЕТ: ЗАХТЕВ ЗА ОДРЖАВАЊЕ САСТАНКА РАДИ РЕШАВАЊА РАДНО-ПРАВНОГ И МАТЕРИЈАЛНОГ ПОЛОЖАЈА ЗАПОСЛЕНИХ У АПОТЕКАРСКИМ УСТАНОВАМА

Поштовани,
У складу са закључком Републичког одбора Синдиката, обраћамо Вам се са захтевом за одржавање састанка ради хитног решавања нагомиланих проблема везано за функционисање апотекарских установа, као и радно-правног и материјалног положаја запослених.
Синдикат је више пута слао дописе и непосредно на састанцима указивао на проблеме апотекарских установа.
Упркос јасно исказаним захтевима Синдиката, приступање решавању статуса апотекарских установа није отпочело.
Подсећамо Вас на јасан и недвосмислен став Синдиката да се ни под којим условима не спроводи поступак приватизације апотекарских установа у државном сектору, као и на захтев да се по хитном поступку донесе План мреже апотека у Републици Србији (државног и приватног сектора)…
Упознати сте са чињеницом да се све више апотекарских установа због нелојалне конкуренције на тржишту налази у блокади. Поједине установе исплаћују запосленима минималне зараде, а поједине нису исплатиле исте и по више месеци.
Напомињемо још једном да има и случајева где се потпуно незаконито затварају апотекарске установе из Плана мреже, а на истом месту у склопу Домова здравља у сарадњи са локалним самоуправама издаје простор приватном сектору.
Очекујемо Ваше хитно поступање у циљу спречавања даљег урушавања апотекарских установа и положаја запослених и позив за разговоре на ову тему.
С поштовањем,
Председник
др Зоран Савић

 

 

Преузмите захтев