КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Председник, Александар Вучић

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Председник, Ана Брнабић

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА

Министар, Синиша Мали

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА

Министар, асс. др Златибор Лончар

МИНИСТАРСТВО ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА

Министар, Зоран Ђорђевић

 

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије Вам се још једном обраћа са захтевом за повећање плата свим запосленима у делатности здравства и социјалне заштите.

Синдикат Вам је дана 05.06.2019.године и 10.07.2019.године упутио захтеве за повећање плата на које још увек нисмо добили одговор.

У међувремену у средствима јавног информисања председник Републике Србије Александар Вучић је најавио повећање плата запосленим медицинским сестрама за 15 одсто, што поздрављамо, али у овим делатностима постоје и други профили запослених без којих систем не може да функционише и који такође заслужују једнак третман приликом процентуалног повећања плата.

Министар финансија Синиша Мали је најавио да ће повећање минималне цене рада бити двоцифрено.

Сходно свему наведеном, Синдикат још једном указује да процентуално повећање плата свим запосленима, НЕ СМЕ БИТИ МАЊЕ од процентуалног повећања минималне зараде.

У супротном ће доћи до нарушавања односа између плата запослених различитих профила, па ће финансијско-рачуноводствени референт имати плату у висини плате спремачице, а број запослених који примају минималну зараду ће се знатно повећати.

Надамо се да циљ Владе Републике Србије није повећање броја запослених који имају минималну зараду и због тога захтевамо једнако процентуално повећање плата свим запосленима у делатности здравства и социјалне заштите.

У духу доброг социјалног дијалога очекујемо да пре доношења коначне Одлуке о повећању плата, по хитном поступку, закажете састанак на коме бисмо разговарали о начину и модалитетима повећања плата и заједнички дошли до прихватљивог решења.

 

Председник
др Зоран Савић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ