У Палати Србија, јуче је свечано обележен пријем у радни однос 100 најбољих дипломаца медицинских факултета пет државних универзитета у Србији, у оквиру Програма запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета „100 најбољих“.

Овој свечаности, присуствовали су министарка здравља проф. др Даница Грујичић са сарадницима, министар унутрашњих послова Братислав Гашић, министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић и министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић, декани медицинских факултета, директори здравствених установа и представници нашег синдиката.

У предходним годинама, захваљујући овом програму, посао је добило 911 лекара – најбољих дипломаца медицинских факултета и преко 1700 медицинских сестара/техничара.

Синдикат наставља активности у циљу пријема у радни однос недостајућег кадра у здравственим установама, а посебно ће инсистирати на запошљавању младих свих профила, као и запослених који волонтирају или раде по уговору о раду на одређено време.

Овом приликом Вас обавештавамо да је у току пријем запослених који су радили током Ковида, у складу са Закључком Владе Републике Србије.

За све информације, потребно је да се сва заинтересована лица обрате надлежним службама у установи у којој су обављали фактички рад.

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ