МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА
Министар, асс. др Златибор Лончар

Лекарска комора Србије
Стоматолошка комора Србије
Фармацеутска комора Србије
Комора биохемичара Србије
Комора медицинских сестара и здравствених техничара Србије

 

 

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије Вам упућује Иницијативу да се свим здравственим радницима за 2020.годину због објективних околности изазваних пандемијом заразне болести КОВИД-19, додели 20 лиценцних бодова.

Суочени са огромним изазовом услед пандемије, здравствени радници су у предходном периоду имали прилику да науче и да у пракси примене огромно знање из области епидемиологије, дијагностике и лечења болесника оболелих од КОВИД-19.

Такође, запослени су много научили о мерама безбедности и здравља на раду, као и о употреби, примени и одлагању дезинфекционих средстава и заштитне опреме.

Због тога сматрамо да здравствени радници завређују бодове за ову лиценцну годину, без обављених формалних едукација.

Чињеница је да су запослени од почетка епидемије у континуираном трајању стекли много нових сазнања, а да су објективно спречени да се едукују на начин како је то случај у редовним околностима.

Апелујемо на струковна удружења да на предложени начин дају конкретан допринос здравственим радницима, јер су запослени несумњиво положили најтежи испит у овој тешкој ситуацији која нас је задесила.

Очекује се нови талас епидемије, помозите нам да се у датим условима успешно изборимо са овим глобалним здравственим изазовом.

Очекујемо Ваше поступање и конкретан одговор.

 

Председник
др Зоран Савић

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ