Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије, Синдикат образовања Србије и Синдикат управе Србије упутили су председнику СССС молбу да предузме активности у циљу заказивања састанка са министром финансија Синишом Малим, ради разговора о измени Уредбе о коефицијентима, повећању плата и дефинисању висине накнаде за регрес и топли оброк.

Председник СССС Љубисав Орбовић је испунио дато обећање и заказао састанак, који је одржан јуче у Министарству финансија.

Пре састанка, репрезентативни синдикати запослених у јавним службама, научно-истраживачкој делатности, државној управи и правосудним органима Републике Србије, разматрали су радноправни и материјални положај запослених и упутили захтеве министру финансија које можете видети у прилогу овог обавештења.

Јучерашњем састанку присуствовали су државни секретар у Министарству финансија Саша Стевановић са сарадницима и представници наведених репрезентативних синдиката.

Представници синдиката су изнели своје ставове, а о свему ће бити обавештен и министар Синиша Мали.

Очекујемо заказивање наредног састанка, на коме ће министар финансија образложити ставове Министарства финансија и Владе Републике Србије у вези са изнетим захтевима синдиката.

О исходу преговора са представницима Министарства финансија, благовремено ћемо Вас обавестити.

 

ПРЕУЗМИТЕ ЗАХТЕВ

ПРЕУЗМИТЕ ОВО ОБАВЕШТЕЊЕ