У петак, 03. новембра 2023. године, у згради Владе Републике Србије одржан је састанак Радне групе за измене Уредбе о коефицијентима за запослене у делатности здравства. Присутни су били представници Министарства здравља, МДУЛС, РФЗО, Министарства за рад, Министарства финансија, Генералног секретаријата Владе и представници репрезентативних синдиката.

У понедељак, 06. новембра 2023. године, у просторијама Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, одржан је састанак Радне групе за измене Уредбе о коефицијентима за запослене у делатности социјалне заштите.

Присутни су били највише руководство Министарства за рад, као и представници репрезентативних синдиката за делатност социјалне заштите у Републици Србији.

Синдикат је изнео конкретне предлоге за измене Уредбе о коефицијентима и увођење јединствене основице за обрачун и исплату плата, како би се побољшао материјални положај немедицинском кадру, здравственим сарадницима, неговатељицама, геронтодомаћицама, администрацији, стручним радницима у социјалној заштити и свим запосленима чија је егзистенција угрожена тренутним ниским зарадама.

Преговори се настављају, а Синдикат неће одустати од својих захтева.

У случају да наши предлози не буду уважени, наше незадовољство ћемо исказати 23. новембра 2023.године на великом Протесту испред Владе Републике Србије!

 

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО ВИШЕ!

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ