У понедељак, 1. маја 2017. године поводом обележавања Међународног празника рада, одржан је Протест уз слоган “За веће зараде! Вратимо достојанство раду!”

Протест је одржан у организацији репрезентативних централа Савеза самосталних синдиката Србије и Уједињених гранских синдиката „Независност.“

У складу са одлуком Републичког одбора Синдиката учешће у Протесту су узели и чланови нашег Синдиката.
На Тргу Николе Пашића више од 5.000 хиљада људи је поручило Влади Републике Србије да је радницима у Србији доста трпљења, одрицања и сиромаштва и да је време за веће плате од којих се може достојанствено живети.

Протестна шетња је настављена до зграде Владе Републике Србије, којој су предати захтеви за веће плате, јер оне не значе само бољи стандард за раднике, већ и пут ка бржем економском расту, смањењу корупције и социјалних тензија. Захтева се и повећање минималне зараде, потписивање колективних уговора, као и измена Закона о пензијском и инвалидском осигурању.

Учесници Протеста су поручили да ће пратити шта се дешава са њиховим захтевима и сходно даљем поступању надлежних државних органа, предузимати одговарајуће активности.