Дана 12.07.2023. године у просторијама Министарства здравља одржан је састанак представника нашег Синдиката са министарком проф. др Даницом Грујичић и њеним сарадницима

На састанку је разговарано о најављеном повећању плата и неопходности измене „Уредбе о кефицијентима…“ Министарка је сагласна са ставовима Синдиката да је неопходно повећање плата за све запослене и измена „Уредбе о коефицијентима…“ како би се успоставио адекватан однос између плата.

Посебно је наглашен неадекватан материјални положај радника у администрацији, техничкој служби, а нарочито возача. Синдикат ће наставити са активностима за реализацију тих захтева и поред негативног става Министарства финансија.

Министарка је упознала представнике Синдиката са плановима за измене Закона о здравственој заштити и даљем пријему здравствених радника на неодређено радно време, а посебно оних који су примљени на одређено радно време у време COVID-a.

Апотеке у јавном сектору ће бити сачуване, а сваки Здравстевени центар ће имати апотеку у свом саставу. Ради се и на проналажењу решења за решавање проблема у функционисању Завода за јавно здравље и РХ Центара.

О свему ће детаљније бити обавештени чланови органа Синдиката.

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ