Јуче, 31. марта 2022.године, у просторијама Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је одржан састанак представника репрезентативних синдиката у делатности социјалне заштите у Републици Србији са представницима ресорног министарства на челу са помоћником министра Биљаном Зекавицом и њеним сарадницима из Сектора за социјалну заштиту, за рад и финансијске послове.

Представници нашег Синдиката су још једном изнели неопходност повећања плата запосленима у социјалној заштити, као и горући проблем недостатка извршилаца и неповољне старосне структуре запослених.

Истакли смо и проблеме у исплати додатака на плату и других примања запослених здравствених радника у социјалној заштити и поново захтевали исплату 10.000 динара награде за све профиле запослених који исту нису примили. Представници Министарства за рад су изразили спремност и подршку за решавање наведених проблема запослених.

По усаглашавању ставова надлежних органа, Синдикат ће исте пренети ресорном министарству ради даљег поступања према Влади РС и ресорним министарствима.

Договорено је да се социјални дијалог настави крајем априла.

Овом приликом Вас обавештавамо да је Влада РС дала сагласност за продужење рока важења ПКУ за социјалну заштиту у Републици Србији.

Инсистирали смо да што пре приступи потписивању споразума, како би запослени у континуитету уживали права из уговора и истакли потребу да се преговори наставе почетком октобра текуће године, како би покушали да за запослене у социјалној заштити изборимо још бољи уговор. Добили смо чврста уверавања да ће споразум бити потписан благовремено и да ће се преговори наставити на начин како је договорено.

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ