Данас, 14.09.2023. године у згради Владе РС одржан је састанак коме су присутвовали председница Владе Ана Брнабић, министарка здравља проф.др Даница Грујичић, министар за рад запошљавање борачка и социјална питања Никола Селаковић и њихови сарадници, државни секретар министарства финансија Саша Стевановић, председник Уније послодаваца Милош Ненезић, председници репрезентативних синдикалних централа Љубисав Орбовић и Чеданка Андрић и представници репрезентативних синдиката у здравству, Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије и Гранског синдиката здравства и социјалне заштите “Независност”.

На састанку је разговарано о материјалном положају запослених и захтеву синдиката за измену Уредбе о коефицијентима… и другим актуелним питањима у здравству и социјалној заштити.

Председница Владе је сагласна са изменом Уредбе о коефицијентима уз напомену да није могуће обезбедити додатна средства за ту намену.

Потребно је да се ураде финансијки ефекти предложене измене уредбе, након чега ће се одржати нови састанак ради доношења коначног става по овом питању.

О даљим активностима бићете благовремено обавештени.

 

ПРЕУЗМИТЕ ОБАВЕШТЕЊЕ