Представници Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије и ГС ЗСЗ Независност су јуче, 18. септембра 2023. године, у згради Владе Републике Србије  обавили разговоре са директорком РФЗО проф. др Сањом Радојевић-Шкодрић и њеним сарадницима.

Разговарано је о предлогу Синдиката за измену Уредбе о коефицијентима, која ће довести до побољшања материјалног положаја запослених.

Представници РФЗО су израдили финансијске ефекте предложених измена и исте упутили  Министарству здравља на даље поступање.

Синдикат је у међувремену обавио разговоре са представницима Министарства здравља и очекујемо најпре заказивање састанка са министарком проф. др Даницом Грујичић, а потом и нови састанак са премијерком Аном Брнабић.

Нећемо одустати од захтева за повећањем плата за све профиле запослених, а нарочито запослених чија су примања на ивици егзистенције.

Због тога, чинимо све да укажемо надлежнима на неправилности и изменом Уредбе исправимо неправду.

Преговори су интензивирани, надамо се позитивном исходу.

У супротном, на захтев чланства, Републички одбор Синдиката ће донети одлуку о даљим активностима у циљу испуњења оправданих захтева Синдиката.

 

ПРЕУЗМИТЕ ОБАВЕШТЕЊЕ