Након више упућених захтева и ургенција Синдиката, као и обављених разговора са министарком др Даријом Кисић и њеним сарадницима, везано за исплату награде и побољшање положаја запослених у делатности социјалне заштите, председник Републике Србије Александар Вучић се тим поводом огласио у средствима јавног информисања.

Председник је најавио да ће у наредних неколико дана сви запослени у социјалној заштити (који ово право нису остварили) добити једнократно по 10.000,00 динара.

Подсећамо да смо први покренули иницијативу за исплату награде запосленима у социјалној заштити још 3. августа 2021. године, а да смо након тога захтеве и ургенције слали председнику Републике Србије и ресорним министарствима и 06.октобра, 13. и 20. децембра 2021. године и на крају 11. јануара 2022.године. Све дописе можете погледати на нашем сајту.

Још једном смо показали на делу, да се наша реч чује и уважава код надлежних државних органа.

Настављамо активности у циљу побољшања радноправног и материјалног положаја запослених у установама социјалне заштите, а нарочито на повећању плата, броја извршилаца и исплати додатака на плату  и других примања запослених.

Позивамо запослене да се придруже Синдикату запослених у здравству и социјалној заштити Србије, највећем гранском синдикату у Републици Србији, који брине о вашим правима и у разговору са представницима Владе и ресорних министарстава указује на круцијалне проблеме запослених.

Члан Синдиката има прилику да изнесе свој став или предлог, који ће након усвајања од стране органа Синдиката, бити изнет на даље поступање ка надлежнима.

Заједно можемо ВИШЕ!!!

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ