Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије је постигао сагласност са Владом Републике Србије и Министарством здравља да се запосле најбољи дипломци медицинских факултета, као и најбољи матуранти средњих медицинских школа у здравственим установама у Републици Србији.

Овом активношћу, Синдикат је још једном показао да подржава најуспешније студенте и ученике средњих медицинских школа, који су својим радом, знањем и трудом постигли изузетне академске резултате и жели да им омогући да наставе своје усавршавање у оквиру државног система здравствене заштите.

Позитивна селекција кадрова у здравственом систему, омогућава младим лекарима и медицинским сестрама/техничарима да раде и усавршавају се у својој земљи, чиме се чини крупан корак ка спречавању одласка младих здравствених радника из Србије, што доприноси даљем развоју јавног здравства и очувању квалитета здравствених услуга.

Овом приликом желимо да се захвалимо ресорном министарству на уважавању захтева Синдиката за повећањем недостајућег броја извршилаца у здравственим установама.

 

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ