У организацији Републичког одбора Синдиката, 28. септембра 2017. године у хотелу ”М Београд” одржан је семинар поводом Закона о запосленима у јавним службама.

У препуној сали, пред више од 250 учесника, помоћник министра Министарства државне управе и локалне самоуправе Ивана Савићевић, извршила је детаљну презентацију Закона о запосленима у јавним службама.

Учешће на семинару су узели и представници Радне групе за израду закона испред Министарства здравља, директори и правници здравствених установа, као и представници Синдиката.

Семинар су испратиле и бројне новинске и телевизијске екипе.

Још једном је недвосмислено констатовано да је Синдикат након вишемесечних преговора са Радном групом за израду закона, изборио да запослени ступањем на снагу овог закона неће изгубити ниједно право гарантовано Уставом, Законом о раду и важећим посебним колективним уговорима.

Предвиђена су и нека нова, повољнија права, о чему је Синдикат урадио детаљну анализу која је прослеђена председницима синдикалних организација.

Општа оцена је да је семинар био више него успешан и изузетно користан како за представнике запослених, тако и за представнике послодаваца и правних служби установа.

МЕДИЈИ КОЈИ СУ ПРОПРАТИЛИ РАД СЕМИНАРА:

ДНЕВНИК

ТАНЈУГ

БЛИЦ

Б92

НОВИ МАГАЗИН

СРПСКА ДИЈАСПОРА